onsdag 1. september 2010

Tapas

 OVNSBAKTE POTETBÅTER

Småpoteter (Amandine poteter) deles i båter, og krydres med paprika, grillkrydder, chilipulver o.l. Ha over litt olje og sett i ovnen i ca. 45 minutter, rør om av og til.




FYLTE TOMATER

En stor tomat pr. pers. (Bifftomat) Visp sammen: en spiseskje fløte pr. egg. Ha i salt, pepper og litt gressløk. Hul ut tomatene med en skje og ha i eggeblanding, gratiner med ost. Steketid ca. 40 minutter ved 200 grader.



BAKTE HVITLØK

En hvitløk pr. pers. Skjær toppen av løken slik at man ser alle feddene. Ha på litt olje og stek i ovnen i ca. 40 minutter, på 200 grader.




OVNSBAKTE CHAMPINGJONGER

En sopp pr. person. Ta vekk stilken i soppen, og fyll hver sopp med ca. en spiseskje kryddersmør. Stekes i ovn på 200 grader, i 30 minutter.




SJALOTTLØK OG PAPRIKA

Sjalottløk skrelles, og paprika deles opp i biter. Ha over litt olje og sett inn i ovn 200 grader, i 20 minutter.





SPANSKE KJØTTBOLLER

Kunne jo skrytt på meg en oppskrift men pleier kjøpe Coops ferdige kjøttboller og kun varme dem i ovn, ca. 20 minutter.





KRYDRET KYLLINGFILET

En filet rekker til to personer. Filetene deles i litt grove biter, stekes i stekepanne og krydres med paprika, grillkrydder, chilipulver, cayennepepper e.l. Ta det du liker og prøv deg frem




TIGERREKER

En pose frosne tigerreker til 3-4 personer. La rekene tine, skrell dem og la dem tørke litt på håndklepapir. Hakk opp en chili og par fedd hvitløk, som du freser i panna med litt olje. Ha i rekene og stek til de er rosa.



TOMATBRØD

En pakke tørrgjær, litt salt, 5 dl vann og 1 dl flytende margarin (ca. 40 grader). Hakk opp en pakke soltørket tomat og tre fedd hvitløk. Tilsett hvetemel til passelig deig. La heve, slå den ned og bak ut 4 brød. La brødene etter heve og stek i 20-25 minutter på 200 grader.


SPANSK SPEKEMAT

Kjøp gjerne litt seranoskinke og chorizopølse som du anretter på en salatseng med oliven. Settes på tannpirkere uten smak. Fatet kan også pyntes med litt pesto utrørt i olje.






DIPP TIL KYLLINGFILET

Ha i foodprosessor:
2-3 fedd hvitløk,
¾ gul løk,
en paprika,
3-4 småtomater (Cherry-, perle- tomat e.l.),
en chili,
litt salt og evt. annet krydder som paprika, cayenne, grillkrydder.
en dæsj ketchup og sweetchili saus,
Halvt beger creme fraiche,
kjøres til dipp i maskinen.


FETAOSTKREM

Skrell to fedd hvitløk. En pakke fetaost i olje med paprika (tøm ut oljen). Kjøres i foodprosessor med ca. halvt beger creme fraiche. Smake nydelig på tomatbrødet.


SERVERINGSTIPS

Brød, fetaostkrem og dipp kan gjøres klart dagen i forveien.
Server en skål med sweetchili saus til tigerrekene.


2 kommentarer:

  1. Nam! Det her så riktig godt ut! Nå vet jeg hvor jeg skal hente menyen neste gang vi skal ha tapas!:)

    SvarSlett
  2. Nam nam ....det her så jo virkelig lekkert ut..Må si æ e imponert over bloggen din :-) GODT JOBBA ..
    Sten M

    SvarSlett